Vilka är fördelarna med fatbikes?

När människor låter sig uppslukas av en hobby, börjar de plötsligt tycka det är intressant med de trender som kommer och går inom den aktuella hobbyn. Precis som allt annat här i livet är trenderna dock övergående. Trender inom cykling utgör inget undantag, utan samma sak gäller här. Ett bra exempel på en sådan trend är cyklar med breda däck, så kallade fatbikes. När de först dök upp på marknaden mottogs de med öppna armar av vissa, medan andra inte verkade vara intresserade av dem.

Med tiden förstod dock de flesta att dessa cyklar kunde vara användbara, vilket ledde till att de ökade i populäritet. Än idag motsätter sig vissa cyklister dem, men alla som har testat att cykla på en fatbike förstår nu fördelarna med dessa. Om en cykel med breda däck är någonting för dig? Det beror på, men här får du några anledningar till varför du borde köpa en fatbike. Du kanske till och med kommer vilja sälja din gamla cykel och använda fatbiken som det allsidiga fordon den kan vara?

Du kan cykla oavsett väderlek

Vissa cyklister vill gärna fortsätta hålla på med sin sport även när vädret slår om. Med en fatbike kan du cykla vidare även när vädret blir bistrare. En fatbike kommer ge dig grepp på såväl asfalt som hala stenar. Den kommer inte heller köra fast i snö eller lera, vilket gör den till ett perfekt fordon för att ta sig från punkt A till punkt B, inte minst när den kommunala trafiken har avstannat.

Eftersom denna typ av cykel väger mer än en vanlig mountainbike, står fatbikes också emot kraftiga vindar bättre. Om du gillar att cykla i lite tuffare terräng bör du titta närmre på fatbiken.

Fatbikes ger nybörjare bättre balans

Eftersom kontaktytan på en fatbike är bredare, kommer de breda däcken att ge dig som cyklist bättre balans. Det är därför som fatbikes är perfekta verktyg för den som vill lära sig att cykla. Även den mest oerfarna cyklisten kan med lite övning snabbt komma in i det, och eftersom en fatbike inte är särskilt snabb är skaderisken för nybörjare något lägre.