Vi har en passion för cykling och för cyklar, såväl billiga cyklar som supermoderna sådana för proffscyklister. Vi har allihop cyklat ända sedan barnsben, då våra cyklar var våra favoritleksaker. För oss var cykeln så mycket mer än bara ett sätt att ta sig mellan två olika platser. Cykeln var en symbol för frihet, äventyr och vänskap.

Cykeln en symbol för frihet

Oavsett om vi bara cyklade genom staden tillsammans, där vi kunde sitta på varandras styren eller pakethållare (vilket vi avråder från), var det någonting alldeles särskilt att ta oss fram på våra gamla trotjänare. Vi kunde cykla till affären för att köpa mjölk och ägg, eller hitta nya stigar att cykla på djupt inne i skogen. Oavsett av vilken anledning vi cyklade, visst vi att varje dag som vi spenderade tillsammans med varandra och våra cyklar hade alla förutsättningar i världen för att vara en riktigt bra dag.

I takt med att vi blev äldre, började vi spendera våra vecko- och månadspengar på begagnade cyklar som vi plockade itu. Det hela slutade med att vi hade en stor hög med mer eller mindre värdelösa cyklar som någons förälder till slut tvingades köra till soptippen. Det var inte förrän en av våra bästa vänner fick en begagnad damcykel i bättre skick som vi började förstå skillnaden i kvalitet mellan olika cyklar.

Vår alldeles egna cykelverkstad

Denna damcykel hade i och för sig ganska allvarliga skavanker i form av en utsliten drivlina. Vi fick dessvärre aldrig möjlighet att byta ut den ordentligt. Dessutom var cykeln egentligen för liten för oss. Men någonstans inom oss tändes en eldslåga. Vi började cykla varje dag efter skolan, så fort vi var klara med våra läxor. Det var ett sätt för oss att fly undan vardagens stress och press, och en väg för oss in i vuxenlivet. Som vi njöt när vi for fram på våra cyklar med vinden i håret!

Senare hjälpte vår kärlek för cykelsporten oss fram till beslutet att starta en egen cykelverkstad. Det var också vid det här läget som vissa av oss började tävla inom racercykling. Varje gång vi tänker tillbaka på den gamla goda tiden, är vi överens om att den här tiden i livet var bland den bästa i våra liv.

På den här sajten vill vi dela med oss av vår kärlek till cyklingen och hjälpa andra människor att hitta riktigt bra, billiga cyklar.