Elassisterade hybridcyklar har ett något högre pris än de billiga cyklar som tillhör det lägre prissegmentet på marknaden. Elcykeln är också en ren och miljövänlig lösning på klimatfrågan. Den släpper inte ut några som helst avgaser, och som grädde på moset slipper du betala parkeringsavgifter och leta efter lediga parkeringsplatser. Den elassisterade hybridcykeln låter dig fokusera på det roliga, nämligen själva resan, samtidigt som den utan omsvep tar dig till målet.

Varför bör jag köpa en elassisterad hybridcykel?

Det kan finnas flera olika anledningar till att man vill cykla på en elassisterad hybridcykel. Ibland vill man cykla mest för skojs skull, men ibland vill man bara på ett snabbt och smidigt sätt ta sig från punkt A till punkt B. Elcykeln är en unik teknisk lösning på de problem som pendlande cyklister kan vittna om. Oavsett om elcykeln förs fram på vägen eller i terräng, är den det perfekta färdmedlet för dig som vill ta dig lite längre, eller bara komma fram lite snabbare.

Denna typ av cykel ger dig stora möjligheter. Elassisterade hybridcyklar ger dig inte bara möjligheten att använda cykeln som ett redskap för att få motion, samt kunna hålla jämna steg med en vän som har ett högre tempo, utan ger dig överlag möjligheten att göra mer och att uppleva mer än vad som är möjligt med hjälp av en traditionell cykel.

En mångsidig cykel med flera fördelar

Elcykeln låter dig cyklar snabbare och längre, vilket gör det enklare än någonsin tidigare att klämma in cykelturen i ditt hektiska schema. Det är också en bra utjämnare, eftersom den elektriska pedalassisten låter dig anpassa din hastighet efter cyklister som är snabbare än dig, vilket gör att du inte längre behöver oroa dig för att hänga med i svängarna. Du kan dessutom låta din cykel göra jobbet när backarna blir för branta, eller slippa svettas när du pendlar till skolan eller jobbet. Föreställ dig att anlända till din arbetsplats eller skola utvilad och fräsch, trots att du har tagit dig dit med cykel!

Såväl billiga cyklar som lite dyrare sådana kan vara prisvärda, då allt har att göra med vad du faktiskt får för pengarna. När du köper en elcykel får du mycket cykel för pengarna, eftersom du inte bara får en helt vanlig cykel utan även en elmotor med allt vad det innebär. Med vetskapen om att du inte kommer behöva bli utmattad under längre cykelturer, blir tröskeln till att ta sig ut i naturen eller ut på stan lägre. Det innebär att du kommer kunna cykla oftare, och med detta mångsidiga fordon i garaget eller cykelstället har du dessutom alltid en anledning till att cykla.

Går man inte miste om motionen?

En vanlig anledning till att man väljer att cykla framför att använda sig av andra färdmedel, är den otvingade motion som cykelturen ger. En vanlig missuppfattning kring elassisterade hybridcyklar är att man går miste om denna motion då cykeln har en elmotor. Så är dock inte fallet, utan du kan fortfarande göra din cykelrunda till ett träningspass. Du behöver inte använda dig av cykelns elmotor om du inte vill, men det är skönt att veta att man har möjligheten att koppla på den vid behov.

Elcykeln gör dessutom cyklingen som metod för att tillgodogöra sig fysisk aktivitet tillgänglig för en större grupp människor. Tack vare den draghjälp man kan få av elmotorn, kan elassisterade hybridcyklar även användas av personer som har olika former av nedsatt funktion. Det kan till exempel röra sig om äldre människor som inte längre har samma ork eller personer med värk i knän eller andra leder. Elassistansen minskar påfrestningen för dessa grupper av människor, och gör det därmed möjligt för personer som har svårt att cykla på en vanlig cykel att ge sig ut på en givande cykeltur.